Jdi na obsah Jdi na menu

Vím, co jsi udělal

 Vím, co jsi udělal... vyšla 2011. Od mých ostatních výplodů fantazie se liší tím, že hlavní postavou není žena, jak tomu dosud bylo, ale mladý muž Aleš. Nemám moc ráda, když chlapi píší o ženách a ženy o mužích. Ale tohle přišlo tak nějak samo, nemohla jsem si pomoct... Lákal mě námět, že člověk zůstane sám, zamčený v cizím prostředí, bez dokladů, bez peněz, bez mobilu, prostě bez ničeho a v jeho vlastním bytě se mezi tím stane vražda... Uznejte, že hlavní hrdina musel být muž, protože žena by se chlapem nedala vlákat do pasti - přece jen by se bála... No dobře no :-) Vím, že to bylo riskantní, psát ichformou v mužském rodě. Tak alespoň můžete posoudit, jestli to ujde, nebo je to trapné. 

Příběh se odehrává na jednom pražském nejmenovaném sídlišti, přesně tam co "Příliš tenkej led"... Prostě na Ládví, které jsem si jen malinko upravila ve své fantazi. Kdo to tam zná, bude vědět kudy Aleš šel a do jaké čtvrti pokračoval na svém útěku před policií.

PROČ 4 ROKY PAUZA MEZI "HOLČIČKOU" A "VÍM CO JSI UDĚLAL"?

Tento příběh jsem rozepsala někdy v roce 2009, napsala asi 30 stránek a pak jsem se nějak nemohla donutit pokračovat, protože jsem rozepsala další příběh (pracovní název Klejinka).

Asi po roce jsem se vrátila k pokračování a přibližně v polovině příběhu jsem se tak zamotala, že jsem se nemohla dostat z bludného kruhu. Nakonec jsem předělávala, přepisovala, vracela se a přidávala, takže jsem se logicky zamotala ještě víc a opět to zabralo strašně moc času, než jsem se odhodlala se k příběhu vrátit. Nebaví mě psát příběh, kdy mám předem naplánováno kdo bude vrah (nebo prostě skrytý záporák) to by nebyla žádná zábava. Jenže když si na konci knížky konečně rozmyslím kdo bude ten padouch, musím se pak vracet znova a upravovat veškeré detaily, aby logicky zapadaly. 

A O ČEM TO JE? Aleš je mladý muž, který nemá žádné problémy, žije si pěkně sám, má přítelkyni Pavlínu, spoustu kamarádů a nic neřeší. Jednou ho neznámá sousedka požádala o pomoc a pozvala ho na kávu. No a pak tiše zmizela i s jeho penězi, mobilem, doklady, prostě se vším, co civilizovaného člověka dělá člověkem...a zamkla. Když se konečně dostal ven, zjistil, že se v jeho garsonce stala vražda a že je hlavní podezřelý. jako vždy, ani tady žádný policista, komisař, poručík, inspektor nevyšetřuje. Je to rychlé, má to spád, ideální čtení do tramvaje, do vlaku, nebo před spaním. Tak hezké počtení.